СЕДМА ЕВРОПЕЙСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА АНИРИДИЯ 31 май – 2 юни 2024 г.

Аниридия Швеция заедно с Университета Линкьопинг и Аниридия Европа с гордост анонсират Седмата Европейска Конференция за Аниридия, която ще се проведе в Стокхолм, Швеция,
31 май – 2 юни 2024 г. Научната програма на конференцията е планирана от Научен комитет, съставен от шведски клиницисти и изследователи, председателстван от проф. Нийл Лагали от Университета Линкьопинг.

Успоредно с конференцията ще се проведе среща на Nordic Aniridia на скандинавски езици, за носителите на диагнозата, техните семейства и други, които се интересуват от аниридията и свързаните с нея състояния.

Не забравяйте да резервирате датите още сега!

Повече информация ще бъде побликувана непрекъснато на уебсайта на конференцията.
https://aniridiaconference.org/

Регистрацията се планира да започне през ноември 2023 г.

Относно Европейските конференции за аниридия

Европейската конференция за аниридия се провежда на всеки две години, като обединява изследователи, практици и носители на диагнозата, за да споделят най-новото научно ноу-хау, опит и идеи относно рядкото генетично заболяване аниридия, както и свързаните с него други заболявания.

Относно Аниридия Швеция и Аниридия Европа

Аниридия Швеция (Aniridi Severige) е неправителствена организация (НПО), състояща се и ръководена от хора живеещи с аниридия или свързани с пациенти с аниридия и техните семейства. Аниридия Европа е Европейска федерация, която се състои главно от национални законно признати организации за аниридия, но също така и от непризнати по закон групи за подкрепа, мрежи за и от лица диагностицирани с аниридия и техните семейства.

Ние си сътрудничим в разпостраняването на подходяща и правилна информация за аниридията и най-добрите налични лечения, подкрепяме и вдъхновяваме изследванията, създавайки научен интерес за аниридията и свързаните с нея състояния, свързваме професионалисти както на местно, така и на международно ниво.

Относно Университета Линкьопинг

Университетът Линкьопинг е една от водещите академични институции в Швеция и е част от голяма академична болница. Отделението по офталмология разполага е екип от учени и лекари, които формират един от най-големите европейски центрове за изследване на аниридията.

За повечеинформация, моля не се колебайте да се свържете с председателя на организационния комитет г-н Невен Миливойевич на

conference2024@aniridi.se

или като се обадите на +46 70 639 00 68.

Конференцията ще се проведе с любезното съдействие и сътрудничество на:

Aniridia Sweden (Организатор)
https://www.aniridi.se

Aniridia Europe
https://www.aniridia.eu

Linköping University
https://liu.se/en

Synskadades Stiftelse
https://synskadadesstiftelse.se

AWS Aniridie-Wagr e.V.
https://www.aniridie-wagr.de

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *