Световен Ден на Аниридия (СДА), 21 юни 2017г.


Официален сайт на събитието : https://aniridiaday.org/

Чрез отбелязването на Световният Ден на Аниридия (СДА), 21 юни, се цели координиране на усилията за по-добра осведоменост, да се привлече вниманието на всички и да се мобилизират колкото се може повече ресурси между отделните лица и различните Аниридия организации по целия свят.
Датата на СДА съвпада с датата на лятното слънцестоене през 2017г. Идеята е да се покаже как яркостта и позицията на слънцето значително влияят върху живота на хората с анидрия.
Официалният сайт за отбелязването на Световния Ден на Аниридия, описва всички предвидени тематични дейности, чрез които се цели по-добра информираност на обществото за това рядко заболяване.
Темите са позитивизъм, солидарност и слънчеви очила.
Кампанията „Shining Success“ предполага качването на снимки със слънчеви очила в социалните мрежи и използването на #AniridiaDay, за да се покаже необходимостта и важността на слънчевите очила за хората с Аниридия.
Участието в конкурса за поезия (Poetry Competition), изисква да изпратите вашето творчество на тема: “Какво означава да живееш с Аниридия?“ на английски език. Крайният срок за изпращане е 9 юни 2017 на email: poems@aniridiaday.org
Предизвикайте творческия си ентусиазъм и дайте най-доброто от себе си за блестящия успех в тези дейности.
Провеждането на дарителски кампании ще доведе до подобряване качеството на живот на хората с аниридия, давайки им възможност за закупуване на очила, електронни устройства, очни имланти и финансиране на прегледи и лечения.

Коментарите са забранени.