Втора Европейска Конференция за Аниридия 2014

Untitled

Аниридия Европа, Асоциация Аниридия Италия и Fondazione Banca degli Occhi del Veneto Onlus имат удоволствието да обявят 2-рата Европейска конференция за Аниридия, която ще се проведе на 19-ти и 20-ти септември 2014г. във Венеция, Италия.

Информация за конференцията, програмата, лекторите и мястото може да откриете на адрес: www.aniridiaconference.org.

При направена ранна регистрация до 15 юни 2014г., са предвидени специални такси за участие. Крайният срок за подаване на резюме или клиничен случай  е 9 май 2014г.

По време на 2-та дни, офталмолози, генетиците, педиатри и учени-изследователи от Европа и САЩ ще разглеждат теми като: глаукома и катаракта, генетичните основи на аниридия и лечения, които трябва да бъдат разработени за заболяванията на очната повърхност и на задния очен сегмент. Всяка сесия ще включва основно лекции, които ще се обсъждат от водещи експерти в областта на вродената аниридия.

Специалната сесия за клинично лечение на пациенти в детска възраст, включваща и цялостна програма за грижи и подпомагане, ще се проведе в събота сутринта. Следобяд  конференцията ще бъде отворена за пациентите и техните семейства, като по този начин ще се даде възможност на Общността и на експертите да обменят опит помежду си за заболяването.

Програмата на конференцията е в процес на акредитация от италианските ECM кредити (СЕМ – Continuing Education in Medicine). Официален език на конференцията е английският.

Венеция е уникален град и ще се положат всички усилия, за да се предложат на участниците програма с високо качество, приятелска атмосфера за обмяна на мнения и опит, както и приятен престой.

Моля, посетете www.aniridiaconference.org за допълнителна информация и актуализации. Очакваме да се видим във Венеция!

Оригиналът на поканата можете да прочетете тук.

Коментарите са забранени.